BIERPROEVERIJ AAN HUIS – Origineel bierfeestje met vrienden

Het is niet leuk als je iets wil drinken, maar beseft dat je achteraf nog moet rijden (en dus maar niet drinkt dan). Daarom besloten mijn man en ik gewoon een bierproeverij aan huis te doen. No fuss en toch genieten.

Wij zorgden voor de hapjes en de slaapplaatsen en de mensen van Speciale Artisanale Bieren zorgden voor het bier. Zes speciale bieren om precies te zijn.

We kwamen te weten hoe bier gemaakt wordt, hoe je bier drinkt en welke ingrediënten je kan proeven en ruiken in bieren. Daarnaast proefden we 6 speciale bieren waarbij we telkens de kleur, de geur … dienden te noteren.

Ik moet wel toegeven dat ik na het vierde bier echt alles lekker vond. Of dit lag aan het bier of aan het feit dat de vier bieren zorgden voor de nodige lichtheid in mijn hoofd, valt te betwisten uiteraard.

Op het einde volgde een blindproeverij, waarbij we moesten raden welk speciaalbier we opnieuw ingeschonken kregen. Een grappige afsluiter.

Ik zou zeggen …  origineel en leuk, leuker en leukst!

NEED TO KNOW

  1. Normaal kiezen we voor bijpassende bapas, maar aangezien we niet wisten wat we voorgeschoteld gingen krijgen, kozen we voor de meer algemene snacks die passen bij bieren, zijnde: een volledige parmaham op staaf, allerlei chipjes (Chio kaassnack uit de Albert Heijn bijvoorbeeld), allerlei soorten salami (met wild, noten, champignons …), een notenmengeling, kaasjes en een beetje brood voor tussen de proeverijen.
  2. Ook leuk als teambuilding, vrijgezellen- of familiefeestje.

MEER INFO

Speciale artisanale bieren

bier proeven hopjutter triple hop
bierproeverij speciale bieren hapjes
One comment Add yours

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.