TRICK OR TREAT PARTY- Origineel halloweenfeest voor kindjes

Je verkleden als een zombie, wat gaan griezelen, snoepjes verzamelen, freakshakes maken en een halloweenfilm kijken met je maten … ja, het leven is hard als je 8 jaar bent.

En net omdat zoonlief AL 8 jaar is, wou hij ook zijn zegje hebben in het feestje dat we organiseerden voor hem en zijn vriendjes. Met wat beperkingen in mijn keuzes – wat betreft het feestje – tot gevolg.

Want de ikwilgeenbabyhalloweenmetlievedingen werd de rode draad van ons feestje. Het kind is er duidelijk af.

En zo ging ik op zoek naar een versie die horrorwaardig genoeg, maar niet te huiveringwekkend, was. Want ik leerde met de jaren dat zoonlief zich soms ook wat overschat. Zo werd een nachtlampje na onze halloweentocht van vorig jaar plots een verplicht accessoire. Bizar, zeker nadat hij er de nadruk had op gelegd dat hij het echt niet eng vond, hoor.

En daarom … taratata … een originele achtjaarwaardigegrotejongens halloweenparty.

De uitnodigingen

De uitnodiging moest een weerspiegeling zijn van de activiteit die we gingen doen. Daarom koos ik voor een mini-heksenketel gevuld met groene, zure matten en een chocoladebonbon in de vorm van een oog. Ingepakt in doorschijnend papier en voorzien van een kaartje waar alle info van het feestje op te lezen was, werd deze creatie gebombardeerd tot de uitnodiging van ons feestje.

De activiteit

Het feestje startte met een trick or treattocht.

Ik had op voorhand wel alle buren met een flyer van onze tocht op de hoogte gebracht. Want in deze tijd weet je niet hoe mensen reageren als ze plots een bende heksen en zombies voor hun deur zien staan. En een echt halloweendrama wilden we niet.

Na de trick or treat-tocht volgde een kookmomentje. Onderwerp: het maken van een halloweenfreakshake. De basis: een homemade bananenmilkshake. Het bovenlaagje: slagroom gedecoreerd met toppings naar keuze.

Waar de ene ging voor een freakshake met bebloede botjes en heksentanden, ging de andere voor een versie voorzien van snoephersenen en halloweenmarshmallows. Kwestie van genoeg suiker binnen te hebben, nietwaar?

En van zodra iedereen zijn freakshake had voorzien van de nodige suikerinjecties, schoven ze – slurpend aan hun freakshake- in de living aan voor de kinderfilm Monster House.

De decoratie

Naast ons eigen versierde huis en enkele versierde huizen van de buren, zorgde ik ook voor wat extra straatversiering door het plaatsen van zelfgemaakte papieren lantaarns, een aantal versierde pompoenen en enkele valse spinnen.

De bedankjes

Hier ging ik voor mummie cakepop, ingepakt in doorschijnend inpakpapier en voorzien van een bedankkaartje. De cakepops maakte ik van Oreo’s gedoopt in gesmolten chocolade en voorzien van oogjes.

NEED TO KNOW

De mini-heksenketels kocht ik in de Fun, de misfortune cookies bij Pechkeks, het snoep bij Ollekebolleke, de spookjes en grafstenen in Dreamland, de oogbollen en de halloweenmarshmallows in de Hema, de bebloede botjes in de Aveve en de papieren lantaarns in de Ava.

MEER INFO

ActionHemaAveveAvaFunPechkeksDreamlandOllekebolleke

Halloween party trick or treat halloween cupcakes
trick or treat halloweenfeestje uitnodiging halloween invitation
trick or treat halloweenfeestje uitnodiging halloween invitation decoration garden
halloween party trick or treat misfortune cookies
trick or treat halloweenfeestje uitnodiging halloween invitation table decoration
trick or treat halloweenfeestje uitnodiging halloween invitation halloween freakshakes glazen
trick or treat halloweenfeestje uitnodiging halloween invitation HALLOWEEN FREAKSHAKES
trick or treat halloweenfeestje uitnodiging halloween invitation FREAKSHAKES
trick or treat halloweenfeestje uitnodiging halloween invitation halloween cakepops
trick or treat halloweenfeestje uitnodiging halloween invitation GIFTS
trick or treat halloweenfeestje uitnodiging halloween invitation trick or treat
trick or treat halloweenfeestje uitnodiging halloween invitation decoration street
trick or treat halloweenfeestje uitnodiging halloween invitation lantaarn

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.