TERUG NAAR SCHOOL MET POKEMON – Op een originele manier 1 september beleven

De eerste schooldag van het jaar. Het heeft toch iets speciaal se.

Het begint al bij voorbereiding ervan. Het speuren naar een outfit voor de eerste dag, het bezoek aan de kapper, het uitzoeken van een coole boekentas en bijpassende pennen. Love it.

Omdat we de eerste schooldag extra feestelijk willen maken voor onze kleine man – die op het moment leeft in het parallelle universum van de Pokémons -, zorgen we op de eerste schooldag voor wat extra verrassingen.

Om hem te tonen dat schoolgaan eigenlijk stiekem ook leuk is.

En omdat hij veel te snel groot wordt.

De schoolfoto

Pieuw … de eerste schooldag en Facebook ontploft van de honderden foto’s van schoolgaande kinderen. Hilarisch. Wij gaan echter voor 1 foto. Zonder schoolpoort. En we nemen deze elk jaar op dezelfde manier zodat we, wanneer zoonlief 20 is, hier een fototijdsbalk van kunnen maken.

Het ontbijt

Een speciale dag schreeuwt om een aangepast ontbijt. De havermout met verse bessen en noten is voor de tweede schooldag, want vandaag gaan we voor een ontbijtpannenkoek. Met Pikachu. Beschreven met een chocoladestift. Beter starten is absoluuuuuuut niet mogelijk.

De eerste brooddoos

In de eerste brooddoos hoort, of course, een extra hart-onder-de-riem-briefje dat ik maakte in Word.

Versiering

De voordeur wordt voorzien van een bordje waar ik kleurpotloden op heb vastgelijmd en BACK TO SCHOOL op heb geschreven.

De nieuwe schoolspullen

Elk jaar maak ik voor zoonlief enkele bladwijzers. Ik ga dan voor een ontwerp dat past binnen zijn interesses. Verder koop ik ook enkele leuke balpennen. Zo wordt huiswerk maken fun … althans, dat probeer ik hem wijs te maken.

De cadeau- verrassingsbox

De avond voor de eerste schooldag zetten we elk jaar enkele cadeautjes klaar om zoonlief wat geluk te wensen voor het nieuwe schooljaar. Want he, de periode tussen Pasen en Sint is toch wat te lang voor ons feestvierdersgezin. Ik maak elk jaar ook een succeswenssnoepzakje.

Het vieruurtje

Voor het fruitige vieruurtje gingen we dit jaar voor een gepimpte Pokémon-versie. En geloof me! Nog nooit was de schotel fruit zo snel op.

Terug naar school rituelen Pokémon fruit gezond vieruurtje eerste school foto
Terug naar school rituelen Pokémon Pokémon ontbijt
Terug naar school rituelen Pokémon brooddoos
Terug naar school rituelen Pokémon fruit gezond vieruurtje
Terug naar school rituelen verrassing

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.