SNAILMAIL KERSTKAARTEN – Originele post voor Kerstmis

Drie jaar geleden ontdekte ik het concept snailmail en ik was direct verkocht van het idee op zich. Een mini-feest in een omslag. Hoe zalig is dat?

Bovendien zie je dat iemand tijd gestoken heeft in jouw kaartje, het tovert instant een lach op ieders gezicht en je maakt de wereld zelf wat mooier. Win-win-win.

En zo moesten mijn kerstkaartjes er dit jaar aan geloven. Het zouden kerstsnailmailkaartjes worden.

Het concept is simpel. Je kiest voor een gewoon kaartje en voegt er dan allerlei zaken aan toe. Zo kan je gaan voor een leuke spreuk, een recept, wat confetti, enkele ballonnen, een mini-slinger, een kaarsje, een chocolaatje … in se alles wat niet te veel plaats inneemt.

Ik maakte zelf 2 versies. De eerste versie bevatte een humoristische kerstcartoon, een feelgood-winterprentje en een zakje gevuld met mini- marshmallows waarop snowman-poop stond, de tweede versie een melkwit zakje, voorzien van 2 chocoladen Malterserhertjes (afgesloten met een zwart kerstboompje en een strikje), een recept voor eggnog en een feeërieke spreuk.

De reacties die je krijgt op dit soort kaartjes is hartverwarmend. Het doet iets met mensen. Zeker als je er dan nog eens een persoonlijke boodschap (i.p.v. de 12-in-een-dozijn kaartjes tegen een voordelige prijs) aan toevoegt.

Zonder twijfel doen dus!

NEED TO KNOW

  1. Wil je origineel blijven, kies dan elk jaar voor een ander concept.
  2. Al hetgeen ik toevoegde aan de kaartjes kocht ik online, drukte ik af of vond ik in de Action.
snailmail kerstkaart kerst
snailmail kerst kerstkaart 2
2 comments Add yours

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.