SINTERKLAAS VIEREN – Overzicht van 11 originele sintactiviteiten

“Oh, kom maar es kijken …”

Oooow yeah, het startschot is gegeven. De officiële aftelling naar de komst van Sinterklaas is een feit. Want de lieve goedheilige man is weer aangekomen in het land. Met snoep, marsepein en speculaas. En gelukkig zijn ook alle kindjes dit jaar weer braaf.

En net omdat we ook zo houden van deze goedheilige man, kiezen we daarom dan ook elk jaar steevast voor een resem aan sintactiviteiten. Originele sintactiviteiten wel te verstaan. Want dat maakt dit feest nog meer bijzonder. En bovendien rijdt de Sint jouw huisje dan ook niet effe stiekem voorbij!

1.Originele aftelkalender

Vergeet de stempels, de stickers en de aanstipblaadjes! Het sintfeest dit jaar vraagt om een speciale aanpak. Ga daarom eens voor een DIY sintaftelkalender met doosjes, kraft en jute zakjes. Stop in elk doosje of zakje een sintsnoepje en sintopdracht. Denk bij dit laatste aan het oplossen van een sintrebus of woordzoeker, het knutselen van een mijter, het zingen van sintliedjes en zoveel meer. Geloof me! De voorbereiding naar de komst van de Sint zal nog nooit zo leuk geweest zijn.

SInt aftelkalender aftellen tot de sint origineel met kinderen bijlage opdrachten aftellen naar sint

2. Sintletter DIY style

Pimpen die sintletter! Want dat is nu eenmaal iets dat je moet kunnen als trouwe sintfan. Dus ga aan de slag met gesmolten chocolade en allerlei toppings en tover je saaie sintletter om tot de luxueuze versie ervan. En geef toe! Zo ziet deze letter er toch veel smakelijker uit.

3. Sint in a box

Bummer! Niet al je familieleden, vrienden en/of buren zullen dit jaar het sintfeest samen met jullie kunnen vieren. Maar geen nood, want met wat creativiteit zijn ze er toch ook een beetje bij. Maak daarom sintdozen, gevuld met sintlekkernijen, sintspelletjes en een sintbingo, en stuur deze op naar de afwezigen. Instant sintmagie!

SINT IN A BOX SINTGIFT CADEAU SINT ORIGINEEL SINT DIY GIFT GIFT IN A BOX DIY GIFT IN A BOX HOMEMADE GIFT SINT CORONAPROOF SINTERKLAASFEEST SINTFEEST PAKJESAVOND (3)

4. Sinterklaas bingo

Wil je 5 december een extra dimensie geven? Waarom dan geen Sinterklaas bingo met je gezinsbubbel? In combinatie met een tas warme chocomelk en het nodige sintsnoep wordt dit een gezinsavond om nooit meer te vergeten.

SINTBINGO SINTACTIVITEIT SINTAVOND PAKJESAVOND VOORBEREIDING SINT SINTSPEL ORIGINEEL SINT VIEREN SINTERKLAAS CORONAPROOF SINTSPEL 5 DECEMBER (2)

5. Sintpicknick

De ideale coronoproof sintactiviteit met je knuffelcontact? Dat is zonder twijfel een sintpicknick met sintlekkernijen zoals appelmijters, wortelsoep, mandarijnsap, sintkoekjes, slecht-weer-vandaag-sateetjes, zwarte piet cadeauzakjes van chorizo in bladerdeeg, sintbrownies en een homemade sinttaart. Dus hop naar je favoriete picknickplek en smullen maar!

sinterklaas sint en piet sintactiviteit lobbes sinterklaas pakjesavond sint picknick sintbuffet sint high tea brownies miska's cupcakes sint brownies (2)

6. Marathon van sintfilms in combinatie met een sintgrazeboard

Niets zo leuk als een namiddagje relaxy maxy waarop je sintfilms – denk aan Ay Ramon en Sinterklaas en de Wakkere Nachten – bingewatcht en dit terwijl je geniet van een sint grazeboard gevuld met sintcupcakes, speculaas, sintchocolaatjes, sintschuimpjes, speculaas en pepernoten. Want ook dat is sintpret!

7. Sinterklaas op bezoek

Neen, niet echt … Covid-19, remember? Maar de brave Sint laat de kindjes niet in de steek en dus kan je dit jaar met hem een afspraak maken voor een virtueel bezoek van 25 minuten. Videocallen met de Sint? Bwa ja, waarom niet?

8. Sinterklaasmysterie van Grapevine

Om de sintpret wat aan te wakkeren kan je, in je voorbereiding naar 6 december, alvast een gezinsspeurtocht met enkele kleine cadeautjes – zoals een sintkrasboekje, een sintwoordzoeker, een sintkleurplaat, enkele sint verrassingseieren, een sintpuzzel of een Zwarte Pietenmuts – doen. Et voilà! Klaar voor het echte werk!

sintmysterie grapevine sintsnoep sintspel sintactiviteit sint en piet sinterklaas vieren sinterklaasfeest sintfeest (2)

9. Sint escape game

Ook voor de iets oudere kindjes voorziet de Sint in het nodige entertainment. Waarom immers geen sint escape dit jaar? Dat maakt het pakjes krijgen nog iets leuker. En die oudere kindjes kunnen gerust wat werken voor al dat snoep, niet?

sintescape escape room at home escape room kids escape spel sinterklaas sint escape spel sinterklaas sinterklaasfeest

10. Pakjeszoektocht met QR-code

Oh neen, de Zwarte Pieten zijn wat ondeugend geweest en hebben alle cadeautjes verstopt. Gelukkig lieten ze ook sintmijters met QR-codes achter! Zo kunnen de kindjes alsnog achterhalen waar die sloebers hun snoep en cadeautjes verstopt hebben. Superleuk om 6 december een extra sparkle te geven.

Sint activiteit schoen zetten sint originele sintactiviteit Sint QR zoektocht overzicht

11. Sintspelletjes

En dan zijn er niet te vergeten enkele leuke bordspelletjes die het vermelden waard zijn. Want Lobbes.nl ontwikkelde voor niet al te veel geld – 3.49 euro en 4.99 euro – niet enkel een leuke sintmemory, maar eveneens een geweldig pakjesspel. Ideaal om enkele gaatjes met sintplezier op te vullen.

sint memo sinterklaas sint en piet sintactiviteit lobbes sinterklaas spel bordspel sinterklaas bordspel sint pakjesavond sint picknick sintbuffet sint high tea

Reken voor het pakjesspel van Lobbes een tiental cadeautjes van maximum 5 euro en vul dit aan met de sintkoekjes van Koekoek1800.

lobbes pakjesspel pakjesavond pakjesavondspel sintspel bordspel sinterklaas sint bordspel spel pakjes sint en piet sintactiviteit (4)

MEER INFO

Had je graag onze homemade Sinterklaas bingo, onze sint escape, de opdrachten voor onze sintaftelkalender en/of onze pakjeszoektocht met QR-code om zelf aan de slag te gaan? Stuur ons dan een mailtje en we sturen je dit gratis door!

Lobbes.nl

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.