KERSTCADEAUS INPAKKEN – 5 maal origineel inpakken

Het merendeel van mijn cadeaus lijken te zijn ingepakt door onze kat. Want, net zoals bij mijn teennagellakkunst, lijkt het alsof ik er alles van op een afstand heb tegenaan gegooid.

However, rond de kerstperiode verander ik plots in een kerstinpakelf. Dan sla ik een voorraad in van allerlei soorten inpakpapier, washi tape, strikken en kaartjes met spreuken, om dan – gewapend met een kilogram plakband en een set scharen – als een bezetene aan de slag te gaan met het inpakken van mijn gevonden schatten.

Zo ook dit jaar. Ik zet hieronder even mijn vijf meest originele creaties op een rijtje.

En onthoud: wat je zelf doe, doe je meestal beter. Allee … rond de kerstperiode dan toch.

Gemberbroodhuisjes

Je koopt wat bruine zakjes en een witte krijtstift, plooit de hoeken van de zakjes naar achter en versiert de huisjes met de witte krijtstift. Om het af te maken maak je met een perforator twee gaatjes in het dak van je huisjes, haalt er rood/wit lint door en bevestig er een kerstornament aan. Naargelang de grootte van het zakje kan je er grote of kleine cadeautjes in stoppen.

kerstcadeaus inpakken wrapping gifts christmas gifts diy wrapping christmasgeldcadeas

Gouden magie

Pak je cadeautje in met mat zwart inpakpapier en ga daarna uit je dak met een gouden kalligrafiepen. Werk het geheel af met een zwart strikje dat je maakt van zwart inpaklint.

kerstcadeaus inpakken wrapping gifts christmas gifts diy wrapping christmas goudstift

Lekker met kerstkoekjes

Pak je cadeautje in met mat wit inpakpapier. Lijm met eetbare lijm enkele koekjes op het papier en werk af met wat groene takjes, wat kaartjes met kerstspreuken en een lichtslinger.

kerstcadeaus inpakken wrapping gifts christmas gifts diy wrapping christmas koekjes

Kerstlandschap

Opnieuw maak je gebruik van mat wit inpakpapier. Omwikkel alles met een lint van vals bont en versier met een kersttafereel.

kerstcadeaus inpakken wrapping gifts christmas gifts diy wrapping christmas landschap

Verrassingshoedendoos

Je zoekt een fancy idee voor een geldcadeautje? Geef dan het geld af in een mooie hoedendoos, voorzien van enkele extra’s. Wij gingen voor wat kerstsnoepjes in een zakje, een chocoladen gemberkoekje, koekjes in de vorm van een kerstboom en chocoladen rendiertjes. Kost op zich niet zo veel en het geeft je geldcadeau extra cachet. Pak de doos ook nog eens in doorschijnend papier in om het helemaal feestelijk te maken!

kerstcadeau inpakken gift wrapping gifts diy money gift inpakken cadeau gift box
kerstcadeau inpakken gift wrapping gifts diy money gift inpakken cadeau present

NEED TO KNOW

Het inpakpapier, de bruine zakjes, de witte krijtstift en de gouden kalligrafiepen vind je in AVA papier, het lint in vals bont, de figuurtjes voor je kersttafereel, de kleine kerstboomkoekjes, de hoedendozen en de lichtslinger in de Action, het chocoladen gemberkoekje en de grote kerstboomkoekjes in de Hema en de kerstsnoepjes bij Olleke Bolleke in Mechelen.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.