FRIENDSGIVING PARTY – Origineel feesten met archery tag Herent

Thanksgiving aka dankzeggingsdag.

Al van kleins af aan vond ik dit een fascinerend feest. Dank zeggen voor de goede dingen in je leven, gezellig samenzijn met mensen die je graag ziet en dat overgoten met verrukkelijk en vooral veel eten. Love it.

Maar … ik wou er wel mijn eigen draai aan geven. Want he, gebraden kalkoen eten op een andere dag dan kerstavond is een absolute no go. Dat en ik wou ook eens onze vriendengroep – die bestaat uit de meest geweldige mensen ever – in the picture zetten.

Dus ging ik niet voor een thanksgiving, maar een friendsgiving party.

Het concept?

Je nodigt je vrienden uit, bedankt hen voor al het goede dat ze toevoegen aan je leven, verwent hen met een klein cadeautje dat past bij hun persoonlijkheid en propt hen vol met eten tot je ze buiten kan rollen.

Hieronder even hoe ik te werk ging.

De uitnodigingen

Omdat ik als animatie een archery tag – activiteit voorzien had, ging ik voor een uitnodiging die paste binnen het thema. Het werd een schietschijf waarop ik de uitnodiging plakte. Om alles een feestelijk tintje te geven pakte ik alles ook met doorschijnend papier in.

De bedankjes

Ik kocht voor iedereen een klein, gepersonaliseerd cadeautje welk ik voorzag van een kaartje waarop ik schreef waarom ik ze dankbaar ben. De omslag van dat kaartje versierde ik met een kalligrafiepen.

De animatie

Ik ontleende bij Face The Action in Herent een archery tag set, bestaande uit 10 bogen, 20 pijlen, 2 doelwitten en 2 opblaasbare objecten. Dit is een ideale activiteit voor friendsgiving feestjes. Naast teambuildend is het immers pure fun. En goed om alle calorieën die je binnen krijgt van het buffet weg te werken. Of toch te proberen, alleszins.

De decoratie

Omdat we gingen voor een romantisch tuinfeest, plaatsen we onze tuintafel onder onze boom, kleedden we deze aan met schapenvachtjes, kaarsen, allerlei soorten theelichten, beige pompoenen in allerlei groottes – want dit past bij de maand november -, zelfgemaakte naamkaartjes en boomschijven om de zoetigheden op te zetten.

Het buffet

Ik ging voor een zoet buffet omdat dit paste bij de mood van de dag. Op tafel kwam: een kaastaart, een taart met meringue, panna cotta, crème brulée, churros, koekjes met tiramisudip en een saté met poffertjes, aardbei en marshmallows.

Het werd een dag om in te kaderen. En elk jaar te herhalen.

NEED TO KNOW

  1. De uitnodigingen maakte ik van 3 stokjes die ik met touw samenbond en vastplakte op een houten schijfje, waarop ik met een lijmpistool gras plakte.De schietschijf maakte ik van een deksel van een doosje waar ik met een elastiekje een beige serviet op bevestigde. Op die serviet plakte ik dan de in Word gemaakte uitnodiging. Ik haalde al het materiaal bij Ava.
  2. De houten boomschijven en theelichtjes voor mijn decoratie kocht ik bij Casa en in de Action en de pompoenen haalde ik in een tuincentrum.
  3. Voor de naamkaartjes spoot ik een speelgoeddiertje wit en bevestigde dit met een lijmpistool op een houten schijfje.
  4. Face the Action is een organisatie waar je zowel archery tag- materiaal als lasertag geweren kan ontlenen. De huurprijzen zijn superdemocratisch, hun materiaal zorgt voor de fun factor op je feestje en het huren van het materiaal is supereasy. Zo kan je alles gaan afhalen in een van de 6 ophaalpunten of je kan het laten leveren in een Bpost punt of aan huis.

MEER INFO

Archery tag HerentAvaCasaAction

Friendsgiving party archery tag party pijl en boog feest invitation
Friendsgiving party archery tag party pijl en boog feest invitation ingepakte uitnodidging
Friendsgiving party archery tag party pijl en boog feest invitation friends gift
Friendsgiving party archery tag party pijl en boog feest invitation sweet buffet
Friendsgiving party archery tag party pijl en boog feest invitation naamkaartje diy
Friendsgiving party archery tag party pijl en boog feest invitation tuinfeest
Friendsgiving party archery tag party pijl en boog feest invitation buffet
Friendsgiving party archery tag party pijl en boog feest invitation vrienden
Friendsgiving party archery tag party pijl en boog feest invitation friends
Friendsgiving party archery tag party pijl en boog feest invitation pijl en boog spel

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.