FAMILIEFOTO’S MAAR DAN ANDERS – Op een originele manier je familie op papier zetten

Een hart bestaat uit verschillende kamers.

En naargelang je ouder wordt, worden deze kamers gevuld met herinneringen, plekken, belevingen en ook mensen. Mensen die je het liefst in een zakje in de binnenzak van je jas bewaart en die je, als je ze even mist of nodig hebt, uit je zak kan halen om even te knuffelen opdat je de rest van de dag weer verder kan met twinkelingen in je ogen.

Tot mijn eigen categorie hartkamermensen behoren onder andere mijn eigen gezin, mijn mama en mijn twee gekke zussen met hun even zotte man slash vriend slash gezin.

Daarom vind ik het dan ook fijn om regelmatig familiefoto’s te maken. Geen foto’s van de typische soort – want dat zou echt niet passen bij my posse ongeregelde debiliteit -, maar dan wel van de buitengewone soort. En zo ga ik steevast voor foto’s waar ik ook een herinnering of beleving aan vastnaaide.

Want net dat maakt beleving – met bijhorende foto – des te specialer. En de memories des te forever.

NEED TO KNOW

  1. Kies een thema dat past bij je familie. Ik ga vaak voor feestdagen omdat ik een stiekeme feestdaglover ben. Maar alles is mogelijk uiteraard.
  2. Go all the way. Verkleed je, schmink je, maak gebruik van props en leef je in je rol in. Je zal zien dat dit afstraalt op je foto.
  3. Eén tip: niet opgeven. Toen ik voor het eerst voorstelde aan mij familie, waren enkele leden – lees: mijn überrealistische mama en manlief op kop – erg afwijzend. Maar geloof me. Ondertussen zijn we een paar jaar verder en vindt iedereen – inclusief de former haters – deze momenten geweldig. Nooitgedachtland magie!
  4. De smaak te pakken gekregen en zin in meer? Lees dan zeker ook onze reportage over de cereal box kid fotoshoot en de superheldenfotoshoot.
originele familiefoto's family pictures diy photography

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.