DE UITBUNDIGE SPECULAASTRUFFEL – Op een originele manier de restjes speculaas wegwerken

‘For some, there is therapy. For the rest of us, there are truffels.’

En net omdat we wat liefde onder de vorm van overheerlijke truffels de wereld wilden insturen, namen we vandaag plaats in onze kleine – een grote wilden we niet want daar heb je geen kleine hoekjes waar geluk zit-, maar übergezellige keuken. Want het was tijd om die berg overgebleven speculaas eens weg te werken.

Starten deden we met het mixen van onze gigantische hoeveelheid speculaaskoekjes.

Eens alles gemixt, voegden we aan dit koekjesgruis een lepeltje mascarpone – waar we op voorhand wat suiker aan toevoegden – toe. Deze stap herhaalden we net zolang tot het mengsel van die aard was dat we er balletjes van konden rollen.

Terwijl de balletjes even in de vriezer opsteven en afkoelden, smolten wij ondertussen twee soorten chocolade en legden we een vel bakpapier klaar.

Eens onze chocolade gesmolten, namen we de balletjes uit de vriezer en dipten we ze onder in de gesmolten chocolade en werkten we ze af met vrolijke toppings.

Dit om daarna alles op een bakpapier te laten uitharden.

Eens alles uitgehard, legden we elke truffel afzonderlijk in een mini cupcakevormpje welke we schikten in een mooie presenteerdoos.

Et voilà! Speculaas wegwerken op een originele manier? Yes, we can!

NEED TO KNOW

  1. Ideaal om op tafel te zetten als je iemand op de koffie hebt, maar eveneens een leuk idee om cadeau te doen.
  2. Geen zin om dit zelf te maken, maar wel fan van vrolijke truffels? Wel, dan kan je een soortgelijke versie gewoon online bestellen. Wij inspireerden ons immers voor deze homemade versie op het concept ‘Happy Truffel’, een concept dat je ook online kan aankopen. Hun aanbod en kleurtjes maken je instant vrolijk. En cool oh cool, je vindt hier zelfs een kersteditie!
  3. Nog meer inspiratie nodig? Lees dan ook onze reportages over Dear Brownie, het DIY Snoeptaartpakket en onze DIY party in a box.

MEER INFO

Happy Truffel

truffels diy truffels gifts diy gift diy cadeau homemade truffels diy chocolade (3)
truffels diy truffels gifts diy gift diy cadeau homemade truffels diy chocolade (8)

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.