BACK TO HOMEWORK-KIT – Originele manier om huiswerk te maken

Getreuzel bij het starten met huiswerk … even geweldig als het ikhebdorstenmoetpipidoen – syndroom net voor je teerbeminde en nooit treuzelende kindje naar bed gaat. Om je schoenen van op te eten.

Maar ik behoor tot de SWAG-moeders. Die soort die in plaats van te gaan zagen op zoek gaat naar oplossingen aka de probleemoplossende slash maakjenietdruk-soort.

En dus roep ik de Nooigedachtland Back to homework-kit in het leven. De lifesaving kit die je kinders in staat stelt om in een wip te starten met het maken van hun huiswerk.

En dat is net wat wij moeders met weinig tijd of geen zin in dagelijkse zoektochten naar verloren gelopen balpennen nodig hebben!

You’re welcome!

Benodigdheden

 • uitwisbare balpennen (meerdere), potloden, kleurpotloden en stiften
 • gom, slijper, latje, lijm en schaar
 • geodriehoek, passer en rekenmachine
 • enkele middelen om de concentratie te bevorderen (fidgets, kneedgom, DIY stressballetjes gemaakt van een ballon gevuld met zand)
 • een kladblokje
 • 2 bekers
 • een houten kistje om alles in te zetten

NEED TO KNOW

 1. Zet de kit klaar op een zichtbare plaats.
 2. Van zodra je kind thuiskomt, zet je de kit klaar op diens werktafel. Zo hebben ze direct alles voorhanden.
 3. Vul de kit bij als je merkt dat er dingen stuk gaan of uitgeput geraken. Betrek je kind bij het aanvullen van de kit. Zo leren ze zelf hoe ze zelfstandig te werk kunnen gaan.
 4. Graag nog meer Back to School – ideetjes? Lees dan ook onze reportage over ons Back to School – feestje of onze Back to School – aftelkalender.
 5. De fidgets haalde ik bij Dreamland.
back to school terug naar school kinderfeestjes kids party droomkoekjes aftelkalender diy koekjes back to school breakfast back to school gifts (2)
One comment Add yours

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.