MAANMELK – Originele manier om de slaap beter te vatten

Het is zover! Je persoonlijke zandmannetje is geveld door het Coronavirus en slaapproblemen zijn sindsdien een reëel probleem. Vervelend.

Uiteraard kan je nu gaan goochelen met allerlei drastische maatregelen zoals het nemen van medicatie en dergelijke, maar waarom zou je dat doen als er ook natuurlijke manieren bestaan die het inslapen kunnen bevorderen?

Maanmelk / moonmilk is zo een manier. Want buiten een hemelse naam – deze alleen doet je al wegdromen – zorgt deze nieuwe wellnesstrend, afkomstig uit de Ayurveda, er immers ook voor dat je op een natuurlijke manier beter kan inslapen. Hier zouden de ingrediënten – en dan vooral de kruiding – voor iets tussen zitten.

En zo probeerden we wat maanmelk recepten uit de voorbije dagen. En warempel. We sliepen terug beter.

Of was ons zandmannetje dan toch niet ziek en had hij gewoon een foert-dagje genomen?

Hieronder enkele recepten.

De bramen maanmelk

Warm in een pannetje kokosmelk, aangelengd met een beetje gewone melk en wat bramensap, op. Kruid het mengsel met wat kaneel, nootmuskaat en een ietsiepietsie kardemon. Eens warm genoeg, haal je de maanmelk van het vuur, zoet je het geheel met wat honing en versier je met rozenblaadjes.

De frambozen maanmelk

Hier neem je een combinatie naar smaak tussen kokosmelk en vers frambozensap dat je op smaak brengt met kaneel en nootmuskaat. Warm het mengsel licht op, voeg lavendelhoning toe en versier met lavendelbloemetjes.

NEED TO KNOW

  1. Lust je geen kokosmelk, kan je ook gaan voor ongezoete amandelmelk of gewone melk. Alle combo’s zijn mogelijk.
  2. Had je graag een schuimende kraag? Dan kan je ofwel gaan voor het mixen van melk ofwel voor het toevoegen van melkschuim dat je onder de maanmelk mengt.
  3. Combineer dit met een zacht dekentje en wat rustige muziek en je wordt totally zen.
  4. Andere receptjes vind je online.
One comment Add yours

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.