DIY (VOET)BADTHEE – Origineel verwennen en geven al dan niet voor Valentijn

Sinds ons spa feestje is zoonlief verzot op voetbaden. Geen normale … neeuuuun … hij gaat voor luxe voetbaden met voorwaarden. Het water moet lauw zijn, er moet etherische olie aan toegevoegd zijn en hij heeft ook graag wat afwisseling wat betreft de ingrediënten.

Yup, zijn pasja (lees: een vorstelijk iemand die graag in de watten gelegd wordt) allures hebben duidelijk een boost gekregen.

Een boost die ik even adorabel vond, maar waarvan ik nu vind dat het genoeg is geweest. Dus ben ik op zoek gegaan naar een alternatief als in een versie die hij zelfstandig – zonder mijn hele keuken af te breken welteverstaan – kan klaarmaken.

En zo kom ik op het concept badthee als in theezakjes om in je (voet)bad te hangen. Instant wellnessgevoel at home.

Ah ja, en donszachte poezelige voetjes!

Hoe ga je te werk?

Eerst verzamel je allerlei ingrediënten. Zo kan je gaan voor melkpoeder, havermout, verscheidene soorten thee, diverse soorten etherische oliën en/of wat gedroogde bloemetjes of kruiden.

De volgende stap is het vullen – naar eigen goesting en smaak – van de theezakjes. Wij maakten twee soorten theezakjes aka tub tea zakjes en gingen voor de breakfast tea tub en de evening tea tub.

Voor onze breakfast tea versie vulden we onze theezakjes met melkpoeder, wat havermout, een etherische olie met de geur van veenbessen en wat gedroogde roosjes. Onze evening tea tub die bestond dan weer uit rozenbottelthee, gemengd met gedroogde kamillebloemetjes en wat havermout.

NEED TO KNOW

  1. Wat betreft de theezakjes kan je gaan voor echte theezakjes, kleine zakjes in organza (deze vind je in Ava Papier bij de sectie geboortesuiker) of lapjes stof die je bovenaan samenbindt.
  2. Bewaar de zakjes op een droge plaats in een afgesloten doosje.
  3. Je zelfgemaakte theezakjes kan je zowel gebruiken voor een voetbad als voor een gewoon bad.
  4. Gebruik het zakje zoals een gewoon theezakje (lees: laat het zakje weken in warm water).
  5. Niets dan voordelen aan deze zakjes. Zo heb je niet enkel een kant en klaar spa (voet)bad bij de hand, maar vermijd je ook verstopte leidingen aangezien al het gedroogd materiaal mooi in het zakje blijft.
  6. Deze zakjes zijn ook een perfect cadeau voor iemand die houdt van wellness. Maak verschillende zakjes, hang er kaartjes aan waar je de inhoud ervan op noteert en stop alles in een mooi ingepakt doosje. De oogjes van de ontvanger zullen blinken!
DIY BADTHEE BATH TEA DIY GIFT DIY SPA VOETBAD WELLNESS AT HOME SPA AT HOME (1)
DIY BADTHEE BATH TEA DIY GIFT DIY SPA VOETBAD WELLNESS AT HOME SPA AT HOME (4)
DIY BADTHEE BATH TEA DIY GIFT DIY SPA VOETBAD WELLNESS AT HOME SPA AT HOME (3)
DIY BADTHEE BATH TEA DIY GIFT DIY SPA VOETBAD WELLNESS AT HOME SPA AT HOME (5)
spa party at home spa at home wellness at home wellness resort at home spa gifts wellness gifts zakjes voetbad

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.