DIY KAARTJES – 10 originele verjaardagskaartjes

Het is gekend dat in lockdown sommige dieren van stress hun pluimen, veren of vacht beginnen uittrekken. Wel … ikzelf zie er ondertussen uit als een gepluimd 40-jarig kuiken (ja chuut … kuiken!). Inclusief Coronohair en Coronakilo’s. Geweldig. Bye, bye waardig en elegant ouder worden van op het to do-lijstje dit jaar.

En omdat ik nog niet echt op stap kan – en mijn schoenenkast al uit frustratie voor de helft heb opgegeten – doe ik dan maar wat me toch een beetje in zenmodus brengt … namelijk knutselen.

Deze keer ga ik voor zelfgemaakte verjaardagskaartjes. Zo heb ik er altijd wat achter de hand als er iemand jarig is.

Mooi meegenomen en … mijn schoenenkast krijgt ook even een break.

Hieronder wat ik maakte.

DIY party in a box – the card

Ga voor een kraft doosje dat je in een blauwgroene kleur spuit. Ik vond dit doosje en de spuitbus bij Ava Papierwaren. Eens het doosje droog is, versier je het deksel met wat plakkers uit de Action en vul je het doosje met feestmateriaal zijnde: ballonnen, kleine kaarsjes, een roltoeter, vlagjes, confetti, een leuk rietje, een prikker en enkele kaartjes met grappige quotes. Instant feest als je dit doosje opent! Pak het doosje ook in een leuk papiertje in alvorens je het op de bus doet.

diy b-day cards zelfgemaakte verjaardagskaarten party in a box DIY card diy kaartjes in
diy b-day cards zelfgemaakte verjaardagskaarten party in a box DIY card diy kaartjes

Traktatiekaart

Deze kaart heeft iets weg van een snoepje gevuld met lekkernijen. Je kiest een mooie print (ik vond deze op Pinterest), druk deze af in het juiste formaat en plakt het op een stevig papier. Dit wordt je achtergrond. Dan voeg je een snoeprol zonder suiker (Albert Heijn), wat chocolaatjes en enkele marshmallows toe. Pak het geheel in doorschijnend inpakpapier in (dit zie je niet goed op de foto, maar het is er wel). Werk de randen af door washi tape aan te brengen op de zijkanten waar je driehoekjes in uitknipt. Voeg tenslotte ook een klein kaartje met verjaardagswensen toe.

diy b-day cards zelfgemaakte verjaardagskaarten party in a box DIY card diy kaartjes snoepkaart (2)

Woordzoekerkaart

Welke woorden typeren de jarige? Schrijf deze op. Maak vervolgens in Word een woordzoeker waar je alle te zoeken woorden intypt. Geef alles een mooie kleur en voorzie een vrolijke achtergrond. Ik vond deze op Pinterest. Verder maakte ik van de afbeelding ook een zelfgemaakte omslag.

diy b-day cards zelfgemaakte verjaardagskaarten party in a box DIY card diy kaartjes woordzoeker kaart
diy b-day cards zelfgemaakte verjaardagskaarten party in a box DIY card diy kaartjes woordzoeker bday

Mini – piñata kaart

Waarom niet eens gaan voor een originele vorm wat je kaartje betreft? Wij kozen voor een mini-cactus voor een jongen en een eenhoorn voor een meisje (je vindt beide op Partydeco.nl). Stop de piñata’s vol met confetti, wat snoepjes en een opgerolde verjaardagsboodschap. Op de piñata zelf plak je een banner waarop OPEN ME staat. Pak alles in een mooi papiertje – dat je zelf afdrukt – in. Voeg eventueel ook wat extra’s toe.

diy b-day cards zelfgemaakte verjaardagskaarten party in a box DIY card diy kaartjes pinata kaart
diy b-day cards zelfgemaakte verjaardagskaarten party in a box DIY card diy kaartjes unicorn card unicorn b-day

Confettikaart

Dit is veruit de makkelijkst te maken verjaardagskaart. Vul het doosje – ik vond dit in Ava Papierwaren – met kleurrijke confetti, zoek online een kaartje, voeg in Word een extra woordjes toe, druk af, plak op het doosje en klaar!

diy b-day cards zelfgemaakte verjaardagskaarten party in a box DIY card diy kaartjes confetti kaart

Ijsjessurprisekaart

Ga opnieuw voor een in een blauwgroene kleur gespoten kraft doosje, maar versier het deze keer met stipjes (dit doe je met een kalkstift). Vul het doosje met ijstoppings zoals mini – marshmallows, sprinklers, een koekje en voeg een aankoopbonnetje van Moochie – frozen yoghurt bar – toe. Pak alles mooi in. Geef toe, wie wil dit niet in zijn postbus krijgen?

diy b-day cards zelfgemaakte verjaardagskaarten party in a box DIY card diy kaartjes ijsjeskaart
diy b-day cards zelfgemaakte verjaardagskaarten party in a box DIY card diy kaartjes diy box

Willy Wonka b-daycard

Maak in Word een wikkel voor een tablet chocolade. Noteer er ook je wensen voor de jarige op. Wikkel deze rond een tablet chocolade en plak er een kaarsje en een stickertje uit de Action op.

diy b-day cards zelfgemaakte verjaardagskaarten party in a box DIY card diy kaartjes chocoladekaart

Snailmailkaart

Prullaria. Welk meisje wil dat niet voor haar verjaardag? Vul daarom een doorschijnend zakje met washi-tape, etiketten, kaartjes met spreuken, chocolade, ballonnetjes in leuke vormen en sluit af met een zelfgemaakt labeltje.

diy b-day cards zelfgemaakte verjaardagskaarten party in a box DIY card diy kaartjes snailmail in a box
diy b-day cards zelfgemaakte verjaardagskaarten party in a box DIY card diy kaartjes snailmail

Flowercard

Maak in Word een kraftkleurig kaartje waar je een tekst voor de jarige op noteert. Pak het in doorschijnend inpakpapier in en prop er ook wat gedroogde bloemetjes bij. Plak op de buitenkant een leuk stickertje en voeg een geurzakje toe.

diy b-day cards zelfgemaakte verjaardagskaarten party in a box DIY card diy kaartjes geurkaart

Snoeppotkaart

Teken op kraftkleurig kartonpapier een bokaal en breng in het midden van de getekende bokaal een rond gaatje aan. Plak op de achterkant van de bokaal een doorschijnend zakje waar je snoeplippen in steekt. Pak alles in een zelfgemaakte omslag in.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.