CADEAUS ORIGINEEL INPAKKEN – 9 maal diy

Cadeaus inpakken. Hate it. Puberende plakband met een eigen wil, washi-tape die je grijnzend aankijkt en dan beslist om zich scheef te leggen of papier dat een ikzieerbeterverkreukelduit dag heeft.

Vermoeiend … en het erge is dat er deze zomer allerlei feestjes – als ze mogen doorgaan natuurlijk – op de planning staan. Feestjes die snakken naar een cadeautje. Sweet.

Maar he … wie niet slim is, moet sluw zijn. Ik heb immers een plan. Ik kies dit voorjaar voor cadeautjes die niet werden ingepakt op mijn traditionele heeftjehondditingepakt manier.

Dus bye, bye schaamte bij het afgeven van mijn diy papierinpakpogingen en welkom originele inpakmethoden!

En weet je wat het beste is?

Niemand zal doorhebben dat mijn inpaktalent bij mijn geboorte aan de volgende in rij werd geschonken.

Just perfect!

Ik zet even voor jullie mijn frutsieprutsels op een rijtje.

De hoedendoostaart verpakking

Je denkt dat het een taart is, maar neeeeuuun dat is het niet! Het is een hoedendoos omgetoverd tot taart. Het enige dat je nodig hebt is inpakpapier, wit crêpepapier, enkele kartonnen rietjes, wat mini – marshmallows, geel kartonpapier, een hoedendoos en een lijmpistool. Et voilà! Een taart slash hoedendoos. Of was het omgekeerd?

origineel inpakken cadeau inpakken diy inpakken gifts gift wrapping hoedendoos cake

Het mini escape – box cadeautje

Wat geef je aan een wiskundige die van raadsel houdt? Een mini – escape box uiteraard.

Versier een houten kistje met wat achtergebleven rondellen en bouten – deze plak je met een lijmpistool lukraak op het doosje -, spuit het doosje volledig zilvergrijs – zo ziet het er steampunkachtig uit – en draai in het doosje 8 schroefogen die je afsluit met een slotje.

Wil je het doosje open krijgen? Dan moet je eerst alle raadsels op de bijgevoegde kaartjes zien op te lossen. Zalig, niet?

Mag het nog wat grootser? Ga dan voor de grote versie en ontleen een escape – box.

origineel inpakken cadeau inpakken diy inpakken gifts gift wrapping mini escape box
origineel inpakken cadeau inpakken diy inpakken gifts gift wrapping escape box
origineel inpakken cadeau inpakken diy inpakken gifts gift wrapping cryptex raadsels

The little vending machine

Mijn absolute favoriet. Net een mini – versie van een snoepautomaat. Ook makkelijk te maken. Neem een vierkant doosje en plak er met een lijmpistool een doorschijnend doosje op. Leg het deksel van het doosje op het doorschijnend doosje. Versier onder – en bovenkant met washi -tape en grijze kartonnen accessoires en vul het doosje met felgekleurde M&M’s en centjes of giftbons.

origineel inpakken cadeau inpakken diy inpakken gifts gift wrapping vending machine wrapping

De teaser

Ahhhh, die pubers. Halen soms het bloed van onder je nagels. Dus is het payback time. Een cadeautje waar zij gek van worden.

Toegegeven, je hebt er wat voorbereidingswerk aan, maar je zal zien … dit is het meer dan waard!

Koop 2 rollen vershoudfolie en een heleboel cadeautjes – die stevig genoeg zijn om niet onder het gewicht te gaan bezwijken – en rol alles op tot een bal, waarbij je stap voor stap een cadeautje of wat centen toevoegt aan de bal. Doe dit net zo lang tot alle cadeautjes en centjes opgebruikt zijn.

Pak tenslotte de gevulde bal met wat inpakpapier en wat strikken in. Zo lijkt het een normaal cadeautje.

Wil je het cadeautje inleiden? Overhandig dan aan het feestvarken – voor je het cadeautje afgeeft – een Malteser Teaser snoepreep zeggende dat dit een tip – teaser als in plager – is voor wat komen gaat.

origineel inpakken cadeau inpakken diy inpakken gifts gift wrapping bol
origineel inpakken cadeau inpakken diy inpakken gifts gift wrapping teaser

Het grab cadeautje

Wil je een extra fun factor toevoegen aan je geldcadeautje? Koop dan een candy grabber, vul deze met mini snoepreepjes en gele capsules gevuld met de nodige centjes. Plezier gegarandeerd!

origineel inpakken cadeau inpakken diy inpakken gifts gift wrapping candy grabber

De Jelly Beans verpakking

Jelly Beans! Favoriet onder kinderen. Dus waarom er geen verpakking mee maken? Je blaast wat ballonnen op, voorziet sommige ballonnen van een centje of een giftbon, stopt alles in een doorschijnende zak – die je maakt van doorschijnend inpakpapier – en werkt af met een strikje en het Jelly Beans logo.

origineel inpakken cadeau inpakken diy inpakken gifts gift wrapping jelly beans wrapping

De cryptex

Bestaat je cadeautje uit een giftcard, centen of is het cadeautje van die grootte dat het in een cryptex past? Ga dan zonder twijfel voor de aankoop van een cryptex.

Maak het extra spannend door de toevoeging van vragenkaartjes. De antwoorden hiervan leiden de feestvierder naar de oplossing nodig om de cryptex open te krijgen.

Super voor mensen die van raadsels houden!

origineel inpakken cadeau inpakken diy inpakken gifts gift wrapping cryptex

De piñata versie

Deze versie is wederom ideaal om je geldcadeautje wat op te fleuren. Koop een piñata en vul deze met snoepjes, confetti en verrassingseieren – lees: gele capsules die je vindt in de Kinder Surprise – gevuld met centen en briefjes.

origineel inpakken cadeau inpakken diy inpakken gifts gift wrapping pinata

De lolly wrapping

Een giftbon of een geldcadeautje to remember? Dat kan met de lolly verpakking. Blaas een ballon op, plak er het logo van Chupa Chups op, verpak in doorschijnend papier en prop het geheel op een wit gespoten plastic buis.

origineel inpakken cadeau inpakken diy inpakken gifts gift wrapping mini escape box

NEED TO KNOW

  1. De candy grabber vind je bij Dreamland, de cryptex op radbag.be, de grijze spuitbus, de rondellen, bouten en schroefogen in de Brico.
  2. Onze reportage over de grote escape – boxes vind je hier.

MEER INFO

Had je graag onze raadsels en vragenkaartjes om te gebruiken voor je cryptex – cadeautje of mini – escape box cadeautje? Stuur ons een mailtje en we sturen je alles op.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.